Kuva: Milka Alanen

Festariton kesä

Hämmennys

Kesä on pilalla. Kaikki festarit, keikat, matkat, kaikki on peruttu. Mitä mä teen koko kesän? Missä kuulen hyvää musiikkia ja näen ihmisiä? Katson kuvaa viime kesän festareilta ja sen alla olevia surullisia emojeita. Kuuluisiko mun olla harmissaan? Pitäisikö tuntea pettymystä ja surua? Toisaalta saan olla mökillä koko kuukauden. Ei tarvitse lähteä mihinkään, ei aikatauluja koko kesänä. Suljen silmät, ja annan haaveiden vyöryä mielen läpi. Näen itseni laiturin päässä istumassa varpaat viileässä vedessä. Kädessä isältä lainattu nuhjuinen kirja Saatana saapuu Moskovaan. Vihdoin on aikaa lukea se. Saako tästä olla innoissaan?

”Ei aikatauluja – koko kesänä.”

Nuorten kesä oli tavallista tylsempi

Kesällä 2020 tekemistä yksinkertaisesti oli vähemmän. Harrastuksia saattoivat supistaa rajoitteet. Monelle nuorelle myös kesätyön poisjääminen oli iso kolaus, kun työpaikkoja oli tarjolla vähemmän ja osa jo sovituista peruuntui. Vaikka Suomen suurimmat festarit peruuntuivat, kesällä nähtiin kuitenkin pieniä festareita ja puistokonsertteja.

Koronakesä koetteli erityisesti nuoria

Arkea tukevan nuorisotyön merkitys korostui koronakesällä. 
Loma on tärkeää niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin: sen aikana keho ja mieli palautuvat arjen stressistä. Festariton kesä toi uudenlaisia rentoutumistapoja, ja rauhoittumista haettiin enemmän 
luonnon helmasta.

Miltä sinusta tuntui?

Vaihtoehdot liittyvät tämän ilmiön ja sivun päätunteeseen. Kutsumme näitä toissijaiseksi tunteiksi. Voi kuitenkin olla, että et kokenut asiaa näin. Ehkä sinun päätunteesi olikin joku muu? Vastaa silloin “muu” ja kerro halutessasi kirjeellä mitä tunsit.

Kun sain tietää, että kesän festarit peruuntuivat, tunsin…

Järjestelmässä tapahtui virhe. Yritä hetken kuluttua uudestaan.

Kiitos,

et ollut yksin tunteidesi kanssa.

{{ parseInt(result.result_count * 100 / totalVotes)}} %

{{ result.result_name }}

Kaksi henkilöä makaa silmät kiinni.

Kuva: Annika Pitkänen

Mökkilife

Ilo