Saavutettavuusseloste

Verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Lain mukaan julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia, eli kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää verkkopalveluja.Tässä selosteessa kerrotaan, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on, ja miten voit antaa meille palautetta palvelun saavutettavuudesta.

Palvelun saavutettavuus

Verkkosivusto täyttää suurelta osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG 2.1), eikä sivustolla ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita. Verkkopalvelussa olevat keskeiset puutteet on kuvattu jäljempänä tässä selosteessa.

Tämä saavutettavuusseloste koskee nykytunteen museon verkkopalvelua ja on laadittu 7.10.2021. Saavutettavuuden on arvioinut sivustonhaltija itse. Saavutettavuuden arvioinnin tukena on käytetty erilaisia apuohjelmia.

Jos tarvitsemasi aineisto ei ole saavutettava, ota meihin yhteyttä palautelomakkeella. Toimitamme tarvitsemasi aineiston saavutettavassa muodossa.

Sisällöissä kontrastiongelmia

Sivuston taustan ja etuosan elementtien kontrasti ei ole kaikissa tapauksissa riittävän suuri. Myös painikkeissa ja lomakkeissa on kontrastiongelmia. Tekstin tai graafien kontrasti tietyissä kohdissa ei täysin täytä AA-tason vaatimuksia. (WCAG 1.4.3)

Sivujen otsikkohierarkiassa on virheitä

Sivujen otsikkotasojen järjestys html-koodissa on osin virheellinen. Tämä voi hankaloittaa sivun selaamista ruudunlukijalla. Sivun html-koodissa saattaa olla ylimääräisiä otsikkotasoja, joissa ei ole tekstiä. (WCAG 2.41.)

Kohdistaminen ja nimeäminen on vaillinnaista

Kaikilla painikkeita tai sivuotsikoita ei ole nimetty. (WCAG 2.4.7)

Sisällön skaalautuvuus

Sisältöä ei tällä hetkellä pysty skaalaamaan 200%:iin ilman että luettavuus kärsii. (WCAG 1.4.6)

Navigointi

Sivustolla ei voi tällä hetkellä navigoida ilman hiirtä kaikissa osioissa. (WCAG 1.4.13)

Kuvien tekstivastineet

Kuvien tekstivastineissa on puutteita.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät sivustolta ongelmia, joita ei ole kuvattu tässä selosteessa, ilmoita niistä meille. Otamme mielellämme vastaan myös muita huomioita ja parannusehdotuksia sivuston saavutettavuudesta. Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella.

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen meiltä saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
Saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
p. 0295 016 000 (vaihde)