Nykytunteen museo tuo kriisiajan tunteet lavalle

Nykytunteen museo perustettiin tukemaan pandemia-ajan tunteita ja kriisiajasta selviytymistä Suomessa. Museossa on vieraillut jo yli 30 000 ihmistä ja sadat ovat käsitelleet tunteitaan kirjoittamalla itselleen kirjeen tulevaisuuteen.

Muistatko vielä miltä sinusta tuntui, kun pandemia sulki Suomen ja mullisti arjen? Mitä tunsit, kun poikkeusolot julistettiin, tapahtumat peruttiin tai odotit ensimmäisen koronatestin tuloksia. Miltä pahin korona-aika tuntuu sinusta nyt, kun katsot taaksepäin? Entä miltä sinusta on tuntunut, kun pitkän pandemia-ajan päälle uudet kriisit ovat haastaneet turvallisuudentunnettamme? Tule sanoittaman omia ja jaettuja tunteita poikkeuksellisesta ajasta tunnetarinoiden illassa.

Tarinateatteri Voxin johdolla palataan poikkeusajan ilmiöihin ja tunteisiin, sekä yleisön omakohtaisiin kokemuksiin Nykytunteen museossa kirjoitettujen kirjeiden avulla. Jo lähes 700 ihmistä on kirjoittanut itselleen anonyymisti kirjeen tulevaisuuteen virtuaalimuseossa, jossa niitä julkaistaan kirjoittajan luvalla.

Myös sinä voit kirjoittaa itsellesi kirjeen ja nähdä tunteesi lavalla.

Ensimmäinen tunnetarinoiden ilta järjestettiin Helsingissä 18.8.2022 osana Taiteiden yötä, katso kuvia tapahtumasta! 

Tunnetarinoiden illat osana Suomi puhuu -kiertuetta

Tarinateatteri-illat saavat jatkoa syksyllä 2022 myös seuraavilla paikkakunnilla:

• 28.9. klo 18:30 Turku, Raatihuone (lisätietoa)
• 24.11. Joensuu, Carelicum
• 30.11. Rovaniemi, Arktikum

Tarinateatteri- illat ovat osa Suomi puhuu -kiertuetta, jonka teemoja ovat poikkeusajan tunteet ja henkinen kriisinkestävyys. Lisätietoa kiertueesta täältä.

Tapahtumakiertueen yhteistyökumppaneita ovat myös kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö Kulta ry sekä tapahtumatoimisto TAPAUS.

Lisätietoa: suomitoimii.vnk@gov.fi