Nainen makaa ulkona terassilla metallisella punaisella sohvalla. Hänen vieressään on pöytä ja oranssi jakkara. Pihalla on kiviä.

Kuva: Susa Junnola

Ulkoilmaihminen

Ilo

Hiekka narskuu jalkojen alla. Kokeilen paria juoksuaskelta. Hengitys kiihtyy, ja tuulenvire silittelee poskea. Keskityn hengittämään. Ilmassa tuoksuu kostea maa: männynpihka ja kohmeinen sammal. Aurinko lämmittää, ja hiki nousee pintaan. Tuulenvire silittelee poskeani, ja olo on levollinen. Nyt mä päätän, että tästä lähtien mä oon ulkoilmaihminen.

“Tuulenvire silittelee poskeani, ja oloni on levollinen.”

Kun kaupungit autioituivat, ulkoreitit ruuhkautuivat

Vierailut puistoissa ja maisemareiteillä tuplaantuivat verrattuna vuotta aiempaan. Osa ihmisistä koki jopa ulkoreiteillä ruuhkaa. Kun kuntosalit ja ravintolat sulkeutuivat ja sisätiloissa näkemistä ei suositeltu, tapasivat ihmiset toisiaan kävelyillä ja luontopoluilla.

Video autiosta Helsingistä vuoden 2020 maaliskuussa.

Metsä tekee meistä positiivisempia

Luonnossa liikkuminen laskee sydämen sykettä ja verenpainetta, mutta se vaikuttaa myös mieleen. Metsässä ja luonnossa liikkuminen lievittää stressiä ja parantaa mielialaa. Se rauhoittaa, kirkastaa ajatuksia ja muuttaa mielen positiivisemmaksi. Samanlaista vaikutusta ei ole sisätiloissa liikumisella. Sillä ei ole väliä, miten luonnossa liikkuu – jo siellä oleminen riittää.

Miltä sinusta tuntui?

Vaihtoehdot liittyvät tämän ilmiön ja sivun päätunteeseen. Kutsumme näitä toissijaiseksi tunteiksi. Voi kuitenkin olla, että et kokenut asiaa näin. Ehkä sinun päätunteesi olikin joku muu? Vastaa silloin “muu” ja kerro halutessasi kirjeellä mitä tunsit.

Kun liikuin luonnossa, olin…

Järjestelmässä tapahtui virhe. Yritä hetken kuluttua uudestaan.

Kiitos,

et ollut yksin tunteidesi kanssa.

{{ parseInt(result.result_count * 100 / totalVotes)}} %

{{ result.result_name }}

Nainen seisoo ikkunalaudalla pesemässä ikkunoita kuulokkeet korvissaan. Mies istuu naisen vieressä ja lukee kirjaa.

Kuva: Emilia Anundi

Ero

Suuttumus