Nainen seisoo ikkunalaudalla pesemässä ikkunoita kuulokkeet korvissaan. Mies istuu naisen vieressä ja lukee kirjaa.

Kuva: Emilia Anundi

Ero

Suuttumus

Tuulikaapissa on puolet enemmän tilaa. Toisen haju, vai tuoksu, tuntuu vielä kaapin sisällä. Vihaan, kaipaan ja ärsyynnyn siitä. Päätän siivota kylpyhuoneen. Tai ehkä mennäkin lenkille. Sisällä myllertävät vuoroin kaipuu ja vapauden riemu. 

“Vihaan, kaipaan ja ärsyynnyn siitä. ”

Helsingissä liitot olivat koetuksella

Korona koetteli liittoja erityisesti Helsingissä, jossa 
avioerohakemuksia jätettiin jopa kolmannes enemmän kuin edellisenä vuonna. Muissa kaupungeissa vastaavaa piikkiä ei nähty, ja koko maan tasolla avioerot jopa laskivat.

Suvi Laru Parisuhdekeskus Kataja ry:stä kertoo eroista ja sen aiheuttamista tunteista poikkeusaikana.

Eroon liittyvät tunteiden myrskyt voivat hämmentää

Ero on iso kriisi jokaisen elämässä. Sen nostattamat tunteet ja niiden rajuus voivat yllättää, mutta ne ovat oikeutettuja ja niiden läpikäyminen on tärkeää, jotta erosta pääsee yli. Viha on yksi näistä tunteista, ja terveen vihan läpikäyminen on tärkeää molemmille osapuolille. Joskus niin sanotun “jättäjän” voi olla vaikea käydä oma vihan tunteensa läpi, koska hän tuntee myös syyllisyyttä.

Miltä sinusta tuntui?

Vaihtoehdot liittyvät tämän ilmiön ja sivun päätunteeseen. Kutsumme näitä toissijaiseksi tunteiksi. Voi kuitenkin olla, että et kokenut asiaa näin. Ehkä sinun päätunteesi olikin joku muu? Vastaa silloin “muu” ja kerro halutessasi kirjeellä mitä tunsit.

Eromme alkuvaiheessa tunsin itseni…

Järjestelmässä tapahtui virhe. Yritä hetken kuluttua uudestaan.

Kiitos,

et ollut yksin tunteidesi kanssa.

{{ parseInt(result.result_count * 100 / totalVotes)}} %

{{ result.result_name }}

Kaksi miestä seisoo kerrostalon pihalla aurinkoisessa säässä. He keskustelevat parvekkeella olevan vanhemman naisen kanssa.

Kuva: Susa Junnola

Olohuonenäyttely

Ilo