Kuva: Katja Tähjä

Etätyö

Hämmennys

“Anteeksi Antonilla taisi yhteys katketa, kuuletko?” Olen jo kiintynyt tähän pikku rituaaliin. Päivittelemme huonoja yhteyksiä, ennen kuin siirrymme ihailemaan toistemme huonekasveja. Jos tuuri käy, jonkun lemmikki vilahtaa ruudussa. Tunnen olevani katseen alla enemmän kuin kasvokkaisissa tapaamisissa. En tajunnut, että jatkuva hymyileminen uuvuttaa näin paljon. Jonkun mikin kautta kuuluu lapsen kiljahduksia.

“Jos tuuri käy, jonkun lemmikki vilahtaa ruudussa.”

Kodin merkitys kasvoi

Siirtyminen eristykseen vaikutti työtä tekeviin suomalaisiin hyvin eri tavalla. Kun yksi pystyi pystyttämään etätyöpisteen olohuoneeseen, toinen jännitti, loppuvatko työt kokonaan. Elämän siirtyessä yhä enemmän kotiin, kasvoi kodin merkitys. Kodin sisustuksesta, huonekasveista ja ruoanlaitosta tuli yhä merkittävämpi osa suomalaisten elämää.

Lähde: Oatly

Pandemian aikana suosittiin uuniruokia

Pandemia räjäytti kokkailun suosion ja reseptejä haettiin netistä jopa kaksi kertaa enemmän kuin edellisvuotena. Suomalaiset suosivat uuniruokia: makaroni- ja kaalilaatikko, kotitekoinen pizza ja nachopelti nousivat suosikeissa.

Miltä sinusta tuntui?

Vaihtoehdot liittyvät tämän ilmiön ja sivun päätunteeseen. Kutsumme näitä toissijaiseksi tunteiksi. Voi kuitenkin olla, että et kokenut asiaa näin. Ehkä sinun päätunteesi olikin joku muu? Vastaa silloin “muu” ja kerro halutessasi kirjeellä mitä tunsit.

Kun kuulin, että siirtyisin etätyöhön, olin…

Järjestelmässä tapahtui virhe. Yritä hetken kuluttua uudestaan.

Kiitos!

Et ollut yksin tunteidesi kanssa.

{{ parseInt(result.result_count * 100 / totalVotes)}} %

{{ result.result_name }}

Pieni tyttö kirjoittaa koulukirjaansa. Taustalla toinen lapsi makaa kyyryssä sängyssä ilman vaatteita.

Kuva: Eeva Anundi

Etäkoulu

Ilo