Kaksi henkilöä makaa silmät kiinni.

Kuva: Annika Pitkänen

Mökkilife

Ilo

“Äiti, mihin laitoit mölkyn? Jäikö se autoon?” Ihan kuin silloin, kun lapset olivat pieniä. Sama kysymys on kysytty, sama “joo se on autossa” vastaus vastattu. Havahdun tähän hetkeen, teinin ilme on ihan sama kuin sillon 10 vuotta sitten. Silloin kun olit ihan pieni vielä. Mun tekee mieli halata, hymy kutittelee suupieliä. Kuopus potkii nurmikolla kulahtanutta jalkapalloa, tähtää puuhun, mutta ei osu. Rintakehäni sisäpuolella joku täyttää ilmapalloa lämpimällä tunteella. Se on rakkaus. Mun lapset. Ja kellään ei ole kiire mihinkään.

Rintakehäni sisäpuolella joku täyttää ilmapalloa lämpimällä tunteella.

Mökkeilijöitä on Suomessa miljoonia

Suomalaiset ovat mökkikansaa. Lähes puolet suomalaisista viettää vuodessa aikaa mökillä. Mökillä perinteisesti puuhaillaan: siivotaan, kokataan, pelataan pelejä ja luetaan kirjaa. Kun pandemia rajoitti matkustelua ulkomaille, ja työpaikoilla oli mahdollisuus etätöihin, jäivät suomalaiset kesälomakauden päätyttyä mökeille vähän pidemmäksi aikaa.

Mökkeily on tärkeä osa kansanperinnettä

Etenkin Pohjoismaissa vapaa-ajan asumiseen liittyy vahvoja kulttuurisia merkityksiä, ja se on monelle osa kansallista identiteettiä. Mökille meno on tapa rentoutua, ja siihen liittyy monilla perheillä omia perinteitä, kuten rantasaunan lämmitys, puiden pilkkominen, kalastus, mölkky ja muut mökkipelit. Mökillä on myös helpompi rentoutua kuin kotona, sillä maisemavaihdos auttaa mieltä irrouttautumaan arjen stressistä.

Miltä sinusta tuntui?

Vaihtoehdot liittyvät tämän ilmiön ja sivun päätunteeseen. Kutsumme näitä toissijaiseksi tunteiksi. Voi kuitenkin olla, että et kokenut asiaa näin. Ehkä sinun päätunteesi olikin joku muu? Vastaa silloin “muu” ja kerro halutessasi kirjeellä mitä tunsit.

Kun olin mökillä, tunsin…

Järjestelmässä tapahtui virhe. Yritä hetken kuluttua uudestaan.

Kiitos,

et ollut yksin tunteidesi kanssa.

{{ parseInt(result.result_count * 100 / totalVotes)}} %

{{ result.result_name }}

Henkilö seisoo eteisessä ulkovaatteet päällä huivi suunsa peitteenä. Käsissä hänellä on maski ja käsidesi.

Kuva: Katja Tähjä

Työminä

Hämmennys