Kuva: Soile Kallio

Olohuonenäyttely

Ilo

Miten se on noin valkoinen? Mihin vedän ensimmäisen vedon? Vaaleanpunainen on mun lempiväri, kastan pensselin siihen ja huitaisen rohkeasti keskelle kanvaasia sen enempää miettimättä. Sydämessä läikähtää ja poskipäät nousevat hymyyn. Olisi pitänyt aloittaa tämä jo vuosia sitten! Se on epäsymmetrisen kaunis. Ehkä pistän taidenäyttelyn pystyyn, kun tämä pandemia on ohi. 
Mutta ihan tämän ensimmäisen annan mummille lahjaksi.

“Sydämessä läikähtää ja poskipäät nousevat hymyyn.”

Pakkokotoilu sai panostamaan kotiin

Kotona oleminen kasvatti verkkokauppojen myyntiä ja ihmisten kiinnostusta kodin laittamiseen. Koteihin luotiin paikkoja harrastaa ja työskennellä, mikä puolestaan kasvatti työtuolien ja -pöytien myyntiä. Myös puutarhaa innostuttiin laittamaan aiempia vuosia enemmän, ja puutarhatarvikkeiden myynti kasvoi +15 %.

Luovuus auttaa vastoinkäymisten kohtaamisessa

Luovuus on taiteellisen toiminnan lisäksi myös muunlaista kokeilemista, mielen leikkiä ja ilmaisua, ja sitä voi toteuttaa esimerkiksi puutarhassa tai rakennusprojektin parissa. Luovuuden merkityksen on todettu lisäävän turvallisuuden tunnetta ja auttavan vastoinkäymisten kohtaamisessa. Rentous tehostaa luovuutta, mielikuvitusta ja kykyä oppia.

Miltä sinusta tuntui?

Kun tein jotain luovaa, tunsin…

Järjestelmässä tapahtui virhe. Yritä hetken kuluttua uudestaan.

Kiitos,

et ollut yksin tunteidesi kanssa.

{{ parseInt(result.result_count * 100 / totalVotes)}} %

{{ result.result_name }}

Kuva: Tuomas Aro

Perheidylli

Ilo ja suru