Koululaiset ulkona keväisessä säässä jonottamassa merkityin turvavälein. Osalla mukanaan ylioppilaslakki.

Kuva: Terho Aalto

”Pesitkö kädet?”

Hämmennys

Tuntuu vähän samalta kuin jouluisin. Mutta oudolta. Jos menen aikaisin nukkumaan, aamu tulee aiemmin. Pääsen kouluun, ihan sinne luokkahuoneeseen. Kotona koulu ei tunnu samalta, se on vaikeaa ja yksinäistä. Koulussa on nykyään erilaista kuin ennen. Kaikki tuntuu oudolta. Kukaan ei seiso toistensa lähellä paitsi vahingossa. Ja käsiä pestään koko ajan, ja kaikilla tunneilla katsotaan videoita, joissa aikuiset ja lapset pesee käsiä. Jopa matematiikan tunnilla. Ja sitten ne laulut jää soimaan päähän.
Joo-o, muistan pestä kädet.

”Tuntuu vähän samalta kuin jouluisin.”

Käsienpesuvideoita katsottiin kymmeniä tuhansia kertoja

Kouluun palaamiseen liittyivät entistä tarkemmat hygieniasäännöt. Lasten tuli pitää turvaväliä myös koulussa, ja käsienpesusta muistuteltiin paljon. Koululaisten arjessa näkyivät paljon erilaiset käsienpesuvideot. Niitä katsottiin YouTubesta kymmeniä tuhansia kertoja, usein tunneilla. Katsotuin oli käsienpesulaulu, jonka sanat jäivät monelle mieleen.

K-Citymarketin käsienpesulaulua katsottiin kymmeniä tuhansia kertoja.

Peruskoululaiset palasivat innolla kouluun

Suurin osa oppilaista odotti kouluun paluuta innolla. Luokkakavereiden näkeminen ja luokassa opiskelu olivat monella tärkeitä. Osalle lapsista myös koulu oli merkittävä turvasatama, jos kotona oli levottomat olot.

Miltä sinusta tuntui?

Vaihtoehdot liittyvät tämän ilmiön ja sivun päätunteeseen. Kutsumme näitä toissijaiseksi tunteiksi. Voi kuitenkin olla, että et kokenut asiaa näin. Ehkä sinun päätunteesi olikin joku muu? Vastaa silloin “muu” ja kerro halutessasi kirjeellä mitä tunsit.

Kun kävelin kouluun ensimmäistä kertaa etäopetuksen loputtua, tunsin…

Järjestelmässä tapahtui virhe. Yritä hetken kuluttua uudestaan.

Kiitos,

et ollut yksin tunteidesi kanssa.

{{ parseInt(result.result_count * 100 / totalVotes)}} %

{{ result.result_name }}

Neljä tyttöä viettää kesäpäivää hiekkarannalla. Etualalla keltainen polkupyörä.

Kuva: Katja Tähjä

Kotimaanmatkailu

Ilo