Punaisessa autossa istuu henkilö kasvomaski kasvoillaan. Hänen jaloissaan on koira. Kuljettajan puolen oven vieressä on tupakoiva mies.

Kuva: Silla Simone

Rajavierailu

Hämmennys

Auton ilmastointilaitteen hurina on ainoa korviin kantautuva ääni. Odotus kuplii jossain vatsan seudulla, pian on meidän vuoro. Meitä ennen on enää kymmenen autoa, arvioin. Kaikki ovat ihan hiljaa. Innostunut jännitys huokuu kaikkien levottomista liikkeistä. Pitääkö näyttää henkkarit? Otinko varmasti passin mukaan? Mitä ne oikeastaan kysyy, päästäänkö yli, kun Päivin kotikaupunki on Vantaa vai käännyttääkö ne meidät takaisin? Auto nytkähtää liikkeelle, kupliva tunne voimistuu. Ihan pian on meidän vuoro.

“Innostunut jännitys huokuu kaikkien levottomista liikkeistä.”

Rajalla vierailusta tuli leikkiä

Uudenmaan sulkua seuraavina päivinä poliisi käännytti Uudenmaan rajalta yli 800 ajoneuvoa. Ihmiset ajoivat jopa Oulusta asti vain katsomaan poikkeuksellista rajaa ja yrittivät livahtaa sisälle. Muutama innokas yrittäjä sai jopa uhkasakot usean yrityksen johdosta.

Lähde: Helsingin Sanomat & Poliisi

Jännityksen tunne koukuttaa ja saa veren virtaamaan

Ihmiset hakevat tietoisesti jännitystä ja adrenaliiniryöppyjä monin eri tavoin. Toiset harrastavat extreme-urheilua ja toiset viihtyvät kauhuelokuvien parissa. Jännittävä tilanne saattaa aiheuttaa ihmisessä myös tietoisen kokemuksen siitä, että nyt pelottaa.

Miltä sinusta tuntui?

Vaihtoehdot liittyvät tämän ilmiön ja sivun päätunteeseen. Kutsumme näitä toissijaiseksi tunteiksi. Voi kuitenkin olla, että et kokenut asiaa näin. Ehkä sinun päätunteesi olikin joku muu? Vastaa silloin “muu” ja kerro halutessasi kirjeellä mitä tunsit.

Kun lähestyin Uudenmaan rajaa, olin…

Järjestelmässä tapahtui virhe. Yritä hetken kuluttua uudestaan.

Kiitos,

et ollut yksin tunteidesi kanssa.

{{ parseInt(result.result_count * 100 / totalVotes)}} %

{{ result.result_name }}

Nainen makaa ulkona terassilla metallisella punaisella sohvalla. Hänen vieressään on pöytä ja oranssi jakkara. Pihalla on kiviä.

Kuva: Susa Junnola

Ulkoilmaihminen

Ilo