Teho-osaston kuormitus huoletti
Tehohoidossa pyritään torjumaan tilapäinen hengenvaara. Tehohoito on aina yksilöllistä ja hoitava lääkäri yhdessä muiden ammattilaisten kanssa arvioi, milloin tehohoito on tarpeen. Tehohoito on potilaalle raskasta, ja väärin perustein annettuna se tuo potilaalle turhaa kärsimystä. Kun koronapandemia alkoi vaikuttaa Suomessa, pelättiin, että tehohoitopaikat loppuvat kesken. Tehohoidossa ollaan keskimäärin kolme vuorokautta, mutta koronan takia 14 vuorokautta.
Kyynisyys ei kuulu työhön
Tehohoitoon tuleva potilas on kriittisesti sairas. Tämä asettaa suuria eettisiä vaatimuksia tehohoidossa työskenteleville. Ne kohdistuvat aina ensisijaisesti potilaan etuun, mutta tärkeää on myös huolehtia potilaan läheisistä. Hoitotyössä henkilökunta saattaa saada vastaansa monia tunteita, potilailta ja läheisiltä. Haastateltavat painottavat inhimillistä otetta niin itsensä kuin muiden kohtaamisessa. Kuoleman kohtaaminen kuuluu työhön ja siihen liittyy olennaisesti suru.
Myös hoitohenkilökunta tuntee surua ja se on normaalia – jopa toivottavaa. Jotta työssään ei kyynisty, haastateltavat painottavat puhumisen ja tunteiden kohtaamisen tärkeyttä. Omien tunteiden käsittely yhdessä työkavereiden kanssa auttaa pitämään ammattilaisen toimintakykyisenä.
Kiitos,
et ollut yksin tunteidesi kanssa.
{{ parseInt(result.result_count * 100 / totalVotes)}} %
{{ result.result_name }}