Tunneteos: suuttumus-animaatio

Heta-Linnea Kovanen, Kuvittaja-kuvataiteilija

Heta-Linnea Kovanen (s.1990) on savolaiset juuret omaava kuvittaja-kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. 

Hän työskentelee elämisen teemojen parissa, kuten kasvu, monimuotoisuus ja tunteet. Työnsä kautta hän tutkii erilaisia tapoja olla ja elää, ja on kiinnostunut erityisesti kasvien sopeutumiskyvystä.

Hänen kuvituksiaan on nähty aiemmin mm. erilaisissa musiikki- ja runojulkaisuissa, sekä sanoma- ja aikakauslehdissä, jonka lisäksi hänen animaatioitaan esitetty myös kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. 

”Valmistuin Kuvallisen ilmaisun toteuttajaksi Pekka Halosen akatemiasta keskellä pandemiaa keväällä 2021. Suurin osa opiskelusta oli etäopiskelua, kuten myös valmistujaisjuhla, joka järjestettiin virtuaalisesti. Vaikka olisinkin kaivannut etenkin ihmisten seurassa oloa ja kasvokkain tapahtuvaa vuorovaikutusta, niin minulle etäopiskelu sopi kuitenkin oikein hyvin. Sain näin sovitettua omat aikatauluni koulun ulkopuolisiin asioihin ja töihin paremmin. Etäopiskelu toki toi omat haasteensa ja kuormituksensa, mutta mielestäni pystyin sopeutumaan tilanteeseen nopeasti. Toivon tietenkin, että pian pandemia saataisiin kuriin ja voitaisiin taas alkaa tavata toisiamme normaalisti!”