Teos: Wondrous House -kolmiulotteinen sarjakuvateos (hämmennys)

Terhi Adler, Sarjakuvataiteilija

The Wondrous House on kolmiulotteinen sarjakuvateos, joka on rakennettu nukkekotiin. Teosta voi tarkastella eri kulmista, jolloin se paljastaa eri puolia. Sarjakuvahahmot on tehty paperimassasta ja maalattu akryylivärein, puhekuplat ovat paperisia. 

The Wondrous House on osa Whatever-sarjakuvamaailmaa, jossa kolmikymppinen Tyttö seikkailee kaoottisessa arjessaan kämppistensä Kissan ja Kasvin kanssa. Koronan takia he tuntevat olonsa hieman klaustrofobisiksi ja tylsistyneiksi ja etsivät ulospääsyä tilanteesta keinolla millä hyvänsä. Tyhjennettyään suuhunsa kaiken löytämänsä ja hammastahnan, Kissa on paisuu talon kokoiseksi ja Tyttö ja Kasvi käyvät läpi metamorfoosin.

Hämmennys on tunne, joka on läsnä teoksessa sekä sarjakuvahahmojen että lukijan mielessä. Kissan tajunnantasot vaihtelevat ruudusta/huoneesta toiseen yhä kummemmiksi sen raajojen sojottaessa ikkunoista kuin Liisalla Ihmemaassa. Kolmiulotteinen sarjakuva on uusi taiteenmuoto sarjakuvan ja kuvanveiston tai installaation välissä, joka itsessään jo herättää ihmetystä.

Korona-aikana valmistuminen on tietenkin aiheuttanut epävarmuutta ja huolta työtilanteesta. Visuaalisille aloille ja kulttuuritapahtumille korona on tuottanut vaikeuksia. Minulle pandemia on aiheuttanut hämmennystä, turhautumista ja ahdistusta, mutta toisaalta se on saanut pysähtymään ja ajattelemaan arvojaan uudelleen.