Kuva: Heedo Lee

Koirabuumi

Ilo

Jokainen loikka laukaisee kehooni säväyksen innostusta ja rakkautta, miksei meilläkin ole tuollaista? Ajatusleikki pennun omistamista ja sen tuoma riemu tuntuvat lämpönä rintakehässä ja vatsassa. Miksipä ei? Jännitys nostaa sykettä. Voi kun se hyppisi tuossa matolla. En lähtisi kotoa koskaan, yhtään mihinkään. Vaikka voisinkin. Tuo rahi olisi niin hyvä sänky hänelle, ja keittiön lavuaarin alla on se pieni kolo ruokailupisteelle. Avaan Googlen ja kirjoitan hakukenttään “labradorinnoutajan pentue 2020”.

”Ajatusleikki pennun omistamista ja sen tuoma riemu tuntuvat lämpönä rintakehässä ja vatsassa.”

Koiranpennut loppuivat Suomesta

Kun vihdoin oli aikaa olla kotona, moni päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveen koirasta. Kasvattajat raportoivat ennennäkemättömästä pentubuumista: kaikki koiranpennut löysivät kodit, ja jonotuslistat kasvoivat jopa vuosien pituisiksi.

Oma koira laskee stressiä ja verenpainetta

Hormonitasojen mittauksella ja aivojen magneettikuvauksilla 
voidaan todeta, että ihminen tuntee lemmikkiään kohtaan samaa rakkautta kuin omaa lastaan kohtaan. Tunne on molemminpuolinen: kun koira ja ihminen katsovat toisiaan silmiin, molempien aivoissa vapautuu mielihyvähormoneita. Jo pelkästään oman koiran läheisyys laskee stressihormonia ja verenpainetta.

Miltä sinusta tuntui?

Kun haaveilin koiran omistamisesta, tunsin…

Järjestelmässä tapahtui virhe. Yritä hetken kuluttua uudestaan.

Kiitos,

et ollut yksin tunteidesi kanssa.

{{ parseInt(result.result_count * 100 / totalVotes)}} %

{{ result.result_name }}

Kuva: Emilia Anundi

Rakkauspari

Ilo