Kuva: Emilia Anundi

Rakkauspari

Ilo

Ruisleivän päällä olevan paprikaviipaleen poimu muistuttaa sydäntä. Niitä on vaan yksi, ettei juuston maku peity liikaa sen alle. Joku muu olisi laittanut kaksi viipaletta, koska se on jotenkin loogisempaa. Sä oot ihana. Poskia kuumottaa, helpotuksen ja yhteenkuuluvuuden tunteet työntävät hellästi syrjään kurkkua kuristavaa ahdistusta, jonka kymmenen uutisten katsominen sai taas aikaan. Ei tarvitse olla yksin, kun maailma kaatuu ympärillä. Me selvitään tästä.

”Ei tarvitse olla yksin, kun maailma kaatuu ympärillä.”

Suomessa rakkaus kukoisti

Yleisesti ottaen maailmalla pandemia aiheutti erojen piikin. Samanlaista ei nähty Suomessa, Helsinkiä lukuun ottamatta. Moni pariskunta koki poikkeusajan vahvistaneen suhdetta. Pandemia on myös pakottanut osan pareista kohtaamaan suhteensa kompastuskivet. Asioita on voinut, ja ollut myös pakko, käsitellä, kun toinen on jatkuvasti läsnä.

Kuka tahansa alkaa ärsyttää, jos hän on liian kauan lähellä

Jatkuva toisen lähelläolo nosti esille monen parisuhteen kompastuskiven: erillisyyden ja läheisyyden säätelyn. Jokaisella on tarve yksityisyyteen, ja vaikka toinen olisi kuinka rakas, tämän läsnäolo voi alkaa pidemmän päälle ärsyttää. Parit, jotka pystyivät antamaan toisilleen myös omaa tilaa, kokivat pandemian helpompana suhteelleen. Myös se, että ottaa itse aktiivisesti vastuuta omasta onnellisuudestaan, edesauttaa parisuhteen onnellisuutta.

Miltä sinusta tuntui?

Parisuhteeni poikkeusaikana toi minulle…

Järjestelmässä tapahtui virhe. Yritä hetken kuluttua uudestaan.

Kiitos,

et ollut yksin tunteidesi kanssa.

{{ parseInt(result.result_count * 100 / totalVotes)}} %

{{ result.result_name }}

Kuva: Rebecca Skye Watson

Virtuaaliopiskelija

Inho